Η ανακοίνωση του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου Οι μόνιμοι κάτοικοι της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας, δεχόμαστε για πολλά χρόνια τώρα, μια συνεχή επίθεση απ’ όλες τις Δημοτικές Αρχές, με αποτέλεσμα την διάλυση της τοπικής μας κοινωνίας και την καταστροφή της μόνιμης κατοικίας.
Οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης οργανώνονται σε Σύλλογο


Η ανακοίνωση του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου

Οι μόνιμοι κάτοικοι της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας, δεχόμαστε για πολλά χρόνια τώρα, μια συνεχή επίθεση απ’ όλες τις Δημοτικές Αρχές, με  αποτέλεσμα την διάλυση της τοπικής μας κοινωνίας και την καταστροφή της μόνιμης κατοικίας.

Η πόλη μας εγκαταλείπεται και από τους λιγοστούς εναπομείναντες μονίμους κατοίκους, οι οποίοι αποτελούν το μεγάλο της κοινωνικό και πολιτισμικό κεφάλαιο.

Οι λίγοι που έχουμε απομείνει, επωμιζόμαστε τελικά την μεγάλη ιστορική ευθύνη για την επιβίωση της Παλαιάς Πόλης, ως  κοινωνίας ανθρώπων που έχουν τις ρίζες τους, την ιστορία τους και το σύνολο της ζωής τους σε τούτη την ιδιαίτερη πατρίδα.

Εάν  έχουμε αποφασίσει να μείνουμε στην Παλαιά Πόλη και να μην την παραδώσουμε στα κάθε λογής οικονομικά συμφέροντα, οφείλουμε να την προστατέψουμε από την καταστροφή και την απαλλοτρίωση που επιχειρείται σε βάρος της.

Οι υφιστάμενοι τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι  και η Συντονιστική τους Επιτροπή, δεν αρκούν πλέον προς τούτο το έργο και δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις, επειδή τα προβλήματα είναι περισσότερα, μεγαλύτερα, πολυσύνθετα και αφορούν το σύνολο της Παλαιάς Πόλης.
Απαιτείται λοιπόν η συμμετοχή μας σε έναν και μοναδικό «Σύλλογο Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας», ώστε να μπορέσουμε:

    Να αποτρέψουμε την φυγή των Μονίμων Κατοίκων από την φυσική τους εστία, που είναι η Παλαιά Πόλη και να επιδιώξουμε την επανακατοίκηση των περιοχών της, που σταδιακά εγκαταλείπονται εξαιτίας των άθλιων συνθηκών καθημερινής ζωής.
    Να προστατέψουμε κατά απόλυτη προτεραιότητα την Μόνιμη Κατοικία έναντι της απειλής που τείνει να την εξαφανίσει και να μετατρέψει την Παλαιά Πόλη σε κέντρο οικονομικών συμφερόντων.
    Να οργανώσουμε την κοινωνική ζωή της Παλαιάς Πόλης σε μια Κοινωνία ανθρώπων  με ισχυρή κοινωνική ταυτότητα και τον σκοπό που είναι σύμφωνος με την Ιστορική της Παράδοση.

Καλούμε λοιπόν Εσάς, όλους τους Μονίμους Κατοίκους της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας, να συνεργαστούμε ενεργά στον κοινό σκοπό, διάσωσης της Παλαιάς Πόλης

Φαιάκων Νήσος

Φαιάκων Νήσος

TΦαιάκων Νήσος. Ολόκληρη η Κέρκυρα σε ένα site.

Post A Comment: