Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Έτοιμο σε: 20 λεπτά
Παραδοσιακό φαγητό από την Κέρκυρα με Βενετσιάνικες επιρροές, μανέστρα
collu pimpiri – Κολοπίμπιρι σημαίνει με πιπέρι, γιατί αυτή η απλή
συνταγή έχει σαν κύριο συστατικό το κοκκινοπίπερο!
2 αποφλοιωμένες ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά
1 μεγάλο καρότο
2-3 κλωναράκια σέλινο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας προαιρετικά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Υλικά
350 gr. μανέστρα2 αποφλοιωμένες ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά
1 μεγάλο καρότο
2-3 κλωναράκια σέλινο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας προαιρετικά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Οδηγίες
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια , το καρότο σε κύβους και το σέλινο σε μικρά κομμάτια.Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
Μόλις πάρει μια καλή βράση προσθέτουμε την μανέστρα. Βράζουμε μέχρι να χυλώσει η μανέστρα μας, προσθέτοντας επιπλέον νερό αν χρειαστεί!
Post A Comment: