Όταν αναφερόμαστε στο κουμ κουάτ , αυτό το πανέμορφο φυτό με τους μικρούς , αρωματικούς καρπούς και τα καταπράσινα φύλλα
Κουμ Κουάτ γλυκό του κουταλιού - Φαιάκων Νήσος

Όταν αναφερόμαστε  στο κουμ κουάτ , αυτό το πανέμορφο φυτό με τους μικρούς , αρωματικούς καρπούς και τα καταπράσινα φύλλα, το μυαλό μας πηγαίνει στην Κέρκυρα. Έχουμε πιει το περίφημο λικέρ και έχουμε δοκιμάσει το απίθανο γλυκό του κουταλιού που κατακλύζει το στόμα με μια ασύγκριτη γλύκα αλλά και τα αιθέρια έλαιά του…

Ας δούμε μία συνταγή για κουμ κουατ γλυκό του κουταλιού.

Σημαντικό: Για το κουμ κουάτ γλυκό κουταλιού, διαλέγουμε σφιχτά φρούτα χωρίς χτυπήματα, όχι πολύ ώριμα και ισομεγέθη.

Υλικά:

1 κιλό κουμ κουάτ 
1 κιλό ζάχαρη
500 ml νερό
Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κοτσανάκια και πλένουμε καλά τα κουμ κουάτ. Με μία οδοντογλυφίδα τα τρυπάμε 2-3 φορές το καθένα. Αυτό το κάνουμε για τραβήξουν σιρόπι στο εσωτερικό τους και να μη ζαρώσουν.

Τα ζεματάμε 3 φορές σε νερό που βράζει, από 3′-4′ λεπτά την κάθε φορά. Κάθε φορά αλλάζουμε το νερό ώστε να ξεπικρίσουν. Αν θέλετε να ξεπικρίσουν περισσότερο, αφού τα ζεματίσετε, μπορείτε να τα αφήσετε μία ολόκληρη νύχτα σε σκεύος με κρύο νερό, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές κατά τη διάρκεια.

Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι.

Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και από την ώρα που θα πάρουν βράση, σιγοβράζουμε ακόμα για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε μέσα τα κουμ κουάτ και βράζουμε ακόμα για 15 λεπτά, ξαφρίζοντας τον αφρό που κάθεται στην επιφάνεια. Προσοχή, γιατί αν τα βράζετε δυνατά, ξεχυλίζει με τον βρασμό και χύνεται.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα με πετσέτα να κρυώσει το γλυκό τελείως και να βγάλει το κουμ κουάτ όλα τα υγρά του στο σιρόπι.

Αφού κρυώσει τελείως, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ξαναβράζουμε το γλυκό, ώσπου να δέσει το σιρόπι σε κόμπο που στέκεται. Αν έχετε θερμόμετρο για σιρόπι η ένδειξη να είναι 103 βαθμούς




Αντλήθηκαν πληροφορίες απο: argiro corfustories | tasteoflife
Φαιάκων Νήσος

Φαιάκων Νήσος

TΦαιάκων Νήσος. Ολόκληρη η Κέρκυρα σε ένα site.

Post A Comment: