Μικρή, απομονωμένη, όμορφη και ευτυχώς δύσκολη στην πρόσβαση. Η χάρη της έχει ξεπεράσει όχι μόνο τα όρια του νησιού της Κέρκυρας, αλλά και της χώρας, αφού η παραλία Ροβινιά είναι ιδιαίτερα γνωστή και στο εξωτερικό.
Ροβινιά

Μικρή, απομονωμένη, όμορφη και ευτυχώς δύσκολη στην πρόσβαση. Η χάρη της έχει ξεπεράσει όχι μόνο τα όρια του νησιού της Κέρκυρας, αλλά και της χώρας, αφού η παραλία Ροβινιά είναι ιδιαίτερα γνωστή και στο εξωτερικό.

Η παραλία Ροβινιά βρίσκεται κοντά στο χωριό Λιαπάδες στη δυτική Κέρκυρα λίγο νοτιότερα από τις βραχώδεις ακτές της Παλαιοκαστρίτσας. Δεξιά όπως μπαίνουμε στον όρμο των Λιαπάδων. Βρίσκεται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων δυτικά του χωριού και χρειάζεται κάποιος 20 λεπτά να πάει με τα πόδια, ενώ με το αυτοκίνητο φθάνει μέχρι την κορυφή της βίλας.

Ανήκει στην ομάδα των κρυφών όμορφων παραλιών της δυτικής Κέρκυρας, εκεί όπου η οροσειρά της δυτικής ακτής κατρακυλάει κυριολεκτικά απότομα στη θάλασσα δημιουργώντας ένα φυσικό φράγμα των ακτών από το εσωτερικό του νησιού.

Η Ροβινιά έχει χονδροειδής άμμο αναμεμειγμένη με λεία βότσαλα γύρω από την ακτή. Το νερό είναι μπλε και διαφανές και από την παραλία έχετε υπέροχη θέα στους καταπράσινους λόφους της Παλαιοκαστρίτσα. Η θάλασσα γίνεται βαθιά μόνο λίγα μέτρα από την ακτή, επομένως να είστε προσεκτικοί με τα παιδιά. Στη Ροβινιά δεν υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά κατά τη διάρκεια της σεζόν μπορείτε να αγοράσετε ποτά από μια βάρκα. Το καράβι κάθε καλοκαίρι έρχεται στην παραλία και προσφέρει παγωτά και αναψυκτικά. Επίσης, υπάρχει ένα μικρό σπήλαιο στους βράχους της παραλίας, το οποίο τα παιδιά θα ήθελαν να εξερευνήσουν.

Ροβινιά -Κέρκυρα

Είναι προσβάσιμη από τη θάλασσα αλλά και από την ξηρά μέσω ενός μονοπατιού με σκαλιά μήκους περίπου 600 μέτρων, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες απομονωμένες εξίσου όμορφες παραλίες της περιοχής τις προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα.

Είναι σχεδόν ερημική, οπότε όχι ιδιαίτερα πολυσύχναστη, με ψιλά βότσαλα, λίγη άμμο και μια γαλαζοπράσινη πεντακάθαρη θάλασσα σε ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους, θα μπορούσε να είναι και παραλία γυμνιστών..

Σε σχήμα μικρού πετάλου, περιφραγμένη σχεδόν και από τις δύο πλευρές από ψηλά βράχια που στο νότιο άκρο της έχουν κενά σημεία στη βάση τους που δημιουργούν μια μικρή αλλά θεαματική σπηλιά, η οποία είναι σήμα κατατεθέν της παραλίας. Έχει άνοιγμα σε πλάτος 6 μέτρα, βάθος 17 μέτρα και ύψος 15 μέτρα και προσελκύει Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Τα νερά της είναι πεντακάθαρα, αρκετά κρύα, σχεδόν παγωμένα, όπως άλλωστε σε όλη την περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας, και αυτό λόγω θαλάσσιων κρύων ρευμάτων από την Αδριατική που καταλήγουν σε αυτές τις ακτές. Βαθαίνουν απότομα έτσι η παραλία είναι κατάλληλη και για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους γύρω βράχους για βουτιές.


Πως θα φθάσετε στη Ροβινιά:
Στο δρόμο για την παραλία Λιαπάδες υπάρχει ένα σούπερ μάρκετ που ονομάζεται Αθηνά. Στα αριστερά θα δείτε ένα στενό δρόμο ανεβαίνοντας - ακολουθήστε το. Σύντομα θα φτάσετε σε μια μικρή διασταύρωση - στρίψτε δεξιά. Μόλις γυρίσετε, θα δείτε ένα χωματόδρομο με σημάδι που οδηγεί στην Ροβίνια. Οδηγείτε προσεκτικά επειδή ο δρόμος είναι στενός και έχει κλίση προς τα κάτω. Μετά από περίπου 300-400 μέτρα θα φτάσετε σε ένα μικρό πάρκινγκ - ο δρόμος τελειώνει και θα πρέπει να αφήσετε το όχημά σας εκεί (φυσικά, αν δεν είστε με τα πόδια). Πίσω από τον χώρο στάθμευσης υπάρχει ένα μονοπάτι με βήματα που κατεβαίνουν στην Ροβινιά.






Αντλήθηκαν πληροφορίες απο:
Φαιάκων Νήσος

Φαιάκων Νήσος

TΦαιάκων Νήσος. Ολόκληρη η Κέρκυρα σε ένα site.

Post A Comment: